Grote 'powwow' voor voorzitters Medische Raden

Op zaterdag 27 april komen tal van voorzitters van de medische raden van het land samen in Brussel om te discussiëren over onderwerpen die van belang zijn voor de ziekenhuissector. Dit symposium staat open voor ziekenhuisartsen, medisch directeuren/hoofdartsen en leden van medische raden. Kom en bespreek uw toekomst met de sprekers. 

Medische Raden (MR) zijn invloedrijke organen binnen ziekenhuizen. Hun rol is in detail beschreven in de ziekenhuiswet van 1987. In werkelijkheid hangt het belang van deze rol sterk af van de inzet van de voorzitter en de leden van de MR. Sommige MR's zijn machtig, andere minder.

Al bijna 2 jaar verenigt de Belgische Vereniging van Voorzitters van Medische Raden diegenen die door hun collega's zijn verkozen om de belangen van het artsenberoep te verdedigen in onderhandelingen met ziekenhuisdirecties. Op 27 april organiseert de vereniging een symposium, gevolgd door een debat onder leiding van Vincent Claes, hoofdredacteur van Le Spécialiste.

Op de agenda staan thema's die ziekenhuisartsen bezighouden: mogelijke bedreigingen van de bevoegdheden van de medische raden, huidige juridische kwesties met betrekking tot ziekenhuisartsen en MR's, relaties tussen MR's, hoofdartsen en afdelingshoofden, ASO-contracten, vergoeding van MR-voorzitters, enz.

Een aantal prominenten uit de ziekenhuiswereld zullen hun expertise delen: Jo De Cock (Riziv), Charles Chatzopoulus (Chirec), Sarah Ben Massaoud (School of Public Health), Anthony Poppe (Everest-Law), Koen De Decker (OLV), Gilbert Bejjani (Bvas) en Katrien Bervoets (ZNA).

Dit symposium staat open voor ziekenhuisartsen, hoofdartsen en leden van MR's. Er is nog tijd om in te schrijven.

> Klik hier om u in te schrijven

> Belgische Vereniging Voorzitters Medische Raden: quo vadis?

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.